Rodriguez for stærk for Roche

Nicolas Roche forsøgte at køre efter sejren på 19. etape efter godt forarbejde af Chris Anker Sørensen og Rafal Majka på vej op ad den sidste stejle stigning Alto Naranco. Men Katushas spanske klatrer Joaquim Rodriguez var alt for stærk, og da han accelererede og slog kontra på Roche, var der ingen af de andre ryttere, der kunne svare igen.

Dermed tog Rodriguez det russiske holds tredje etapesejr i løbet efter, at Daniel Moreno tidligere har vundet to gange, og 'Purito' konsoliderede sin fjerdeplads i løbet. Han er nu bare 51 sekunder efter Alejandro Valverde på tredjepladsen.

Men bagved Rodriguez skiftede Vueltaens førertrøjen hænder. Den 41-årige amerikaner Chris Horner var igen stærkere end Vincenzo Nibali, og den gamle mand tog seks sekunder på italieneren på vej mod toppen. Det var nok til, at det nu er Horner, der fører løbet med tre sekunder ned Astana-rytteren.

Og amerikaneren var selv overrasket over at køre sig i rødt allerede nu:

- Stigningen var hård, men ikke så hård. Jeg forventede ikke at få trøjen før i morgen, sagde Chris Horner til spansk tv.Løbet bliver afgjort lørdag, hvor rytterne til sidst skal op ad det frygtede bjerg Angliru. Her vil enhver forskel i styrkeforhold blive blottet nådesløst, og lige nu tyder alt på, at Chris Horner trods sin fremskredne alder er løbets klart bedste rytter, selvom han aktuelt kun har tre sekunder ned til Nibali.

Dagen efter han selv var tæt på at vinde en etape, gjorde Chris Anker Sørensen et godt stykke arbejde for Nicolas Roche.

- Det gik eddermaneme stærk. Taktikken var at gøre løbet hårdt, og jeg synes, at vi gjorde det godt, fastslog Chris Anker Sørensen over for TV2.

Da han blev spurgt om forklaringen på, hvordan han kunne køre så stærkt dagen efter sin store energiudladning i jagten på etapesejren, demonstrerede han igen den skæve humor, der har Chris Anker til et hit i Danmark:

- Peter Møller. Det er jo Peter Møllers by, og han var en fremragende fodboldspiller, sagde  Sørensen med adresse til, at etapen endte i Oviedo, hvor den nuværende sportsvært spillede.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip