Rød blok vinder terræn i endnu en måling

Skrevet af admin

09/01/2016

Dagens topnyheder

Venstre og de andre borgerlige partiers flertal i meningsmålingerne begynder at smuldre. En ny måling fra Gallup viser stort set dødt løb mellem Folketingets to fløje.

Var der valg til Folketinget i morgen, kunne Lars Løkke Rasmussen (V) således miste statsministerposten, konkluderer Berlingske på baggrund af målingen.

50 procent af de 1551 adspurgte ville stemme på et af partierne i blå blok, mens 49,8 procent foretrækker et af partierne i rød blok.

Omsættes det til mandater står rød blok til 88 pladser i Folketinget mod 87 til blå blok. Det skyldes, at Kristendemokraterne får 0,7 procent af stemmerne og dermed ikke kommer over spærregrænsen.

Gallup ser bort fra de nordatlantiske mandater i sine målinger. Ved valget i juni gik alle fire til rød blok.

Lægges de oven i resultatet fra den seneste måling, tegner der sig et flertal til rød blok.

Venstres fungerende politiske ordfører, Jacob Jensen, hæfter sig ved, at målingen er "meget tæt".

- Det er typisk, at den siddende regering siver en lille smule efter et valg. Men i betragtning af det turbulente forløb, vi har været igennem med både økonomien og asylsituationen, er det ikke så slemt, som det kunne have set ud, siger Jacob Jensen til Berlingske.

Både Venstre og Dansk Folkeparti med henholdsvis 18,5 og 19,3 procent falder cirka et procentpoint tilbage i forhold til den forrige Gallup-måling.

Opbakningen til Socialdemokraterne er stabil med 24,6 procent.

Enhedslisten øger til 9,7 procent fra 8,8 procent i Gallups december-måling.

Tidligere i denne uge viste en Greens-måling i dagbladet Børsen, at rød blok - bestående af Socialdemokraterne, De Radikale, Enhedslisten, SF samt Alternativet - havde et flertal på 52,5 procent.

Ifølge avisen var det første gang siden valget i juni, at rød blok stod til et flertal.

/ritzau/