Røde Kors: 107 migranter er skyllet op på Libyens kyst

Røde Halvmåne i Libyen har bjærget ligene af 107 migranter, som er skyllet op på stranden nær byen Zuwara.

Det oplyser en kommunikationsmedarbejder fra den libyske afdeling af Røde Halvmåne, der er en søsterorganisation til Røde Kors.

Organisationens medarbejder Stephen Ryan har senere bekræftet fundet over for nyhedsbureauet dpa.

Hjemmesiden Migration Report skriver, at ligene bærer tydelige præg af fremskreden forrådnelse.

Flere både kæntrede nær Libyens kyst i sidste uge. Ligene menes ifølge det tyske nyhedsbureau at stamme fra disse hændelser.

Fredag er en båd med hundredvis af migranter kæntret i Ægæerhavet ved den græske ø Kreta, hvor en større redningsaktion har været i gang siden morgenstunden.

Den Internationale Organisation for Migration (IOM) skriver i en pressemeddelelse, at mindst 700 mennesker angiveligt var om bord, da båden forlod Afrika.

Kystvagten i Grækenland oplyste fredag middag, at 342 personer var reddet i land. Fire er bekræftet døde, skriver IOM på Twitter.

Efter at migrantruten over Balkan er lukket, hvor flygtninge og migranter sejlede fra Tyrkiet til små græske øer, er migranterne i stigende grad vendt tilbage til en tidligere benyttet rute over Middelhavet fra Libyen til Italien.

Siden nytår er 205.509 migranter nået til Europa efter at have krydset havet. I samme periode er antallet af døde eller savnede 2443.

Antallet af migranter og flygtninge, der er nået til EU, er lavere end i fjor. En af årsagerne er ifølge EU en migrantaftale indgået med Tyrkiet tidligere på året.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip