Røde Kors forlader lovløs yemenitisk by efter plyndring

Den Internationale Røde Kors Komité indstiller midlertidigt alle aktiviteter i den yemenitiske by Aden, efter at organisationens kontor i byen tirsdag blev plyndret af bevæbnede mænd.

14 medarbejdere er flyttet fra kontoret, fortæller en talskvinde for Røde Kors-komitéen (ICRC), Dibeh Fakhr.

Havnebyen har været regionalt centrum for voldsomme kampe og luftangreb det seneste halve år, hvor oprørere fra Houthi-bevægelsen har kæmpet mod koalitionsstyrker ledet af Saudi-Arabien.

Koalitionsstyrkerne generobrede byen fra houthierne i juli, men siden har militante fra al-Qaeda vundet terræn i den vestlige del af Aden, som synes præget af lovløshed.

Saudi-Arabiske kampfly har ført an i en bombekampagne, der blev sat i gang i marts for at fortrænge houthierne og genindsætte præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Mindst 4300 mennesker har mistet livet, og krigen har medført en omfattende humanitær krise, som har været vanskelig for internationale hjælpeorganisationer at løse på grund af de fortsatte kampe.

ICRC har været en af få organisationer, som har haft hjælpearbejdere i Yemen under konflikten.

Beboere i byen fortæller ifølge nyhedsbureauet Reuters, at man ikke ser meget til hverken politiet eller regeringshæren i gaderne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip