Røde Kors frygter for syriske civile under militærindgreb

»En yderligere optrapning vil sandsynligvis udløse flere fordrivelser og skrue op for det humanitære behov, som allerede er enormt,« lyder det fra Magne Barth, som er leder af Røde Kors-delegationen i Syrien.

I forvejen lider mange civile under borgerkrigens hærgen, og man har nået et hidtil uset niveau i konflikten. Der er akut mangel på vital medicin, på mad og på vand i adskillige områder, hvor nødhjælpen de seneste måneder ikke har kunnet nå ud på grund af sikkerheden.

»I store dele af landdistrikterne af Damaskus for eksempel dør folk, fordi de mangler medicin, og fordi der ikke er nok medicinsk personale, som kan tilse dem,« forklarer Magne Barth.

Derudover har Røde Kors siden først i juli forsøgt at nå frem til civile, som er fanget i byen Homs, men organisationen forklarer, at de syriske myndigheder blokerer.

Derfor opfordrer organisationen til betingelsesløs adgang til nødhjælp.

Samtidig slår Røde Kors fast i en erklæring, at man er rystet over forlydenderne om et giftgasangreb i sidste uge og opfordrer alle parter i borgerkrigen til at respektere det absolutte forbud mod kemiske våben under international lov.

Den danske udviklingsminister, Christian Friis Bach (R), har torsdag lovet, at der er en ekstra pose penge klar til de syrere, der lider under borgerkrigen.

»Vi forbereder et solidt humanitært bidrag i lyset af den meget alvorlige humanitære situation, der er. 7.000.000 mennesker har akut brug for nødhjælp,« siger ministeren.

Dog vil han ikke afsløre, hvor stor posen med penge bliver.

Dagens Gossip