Røde ører i fængslet Søbysøgård: Indsat fik intime billeder af kvinde, som han ikke kendte

Skrevet af Ninna Andreasen

09/06/2016

Mest læste i dag

Det var ifølge ledelsen af fængslet Søbysøgaard på Fyn en beklagelig fejl, da en indsat i maj fik udleveret intime billeder af en af de andre indsattes kone.

Fejlen skete i forbindelse med en visitation, hvor billederne kom den forkerte fange i hænde, skriver Ekstra Bladet.  

Ali al-Rubei havde været på udgang fra fængslet. Da han kom tilbage igen, var han forrest i køen til at blive visiteret. Der var fire andre indsatte efter ham.

- Jeg kommer ind og får mine ting visiteret. Og bagefter går jeg hen på min pind. Her kigger jeg i min taske for at finde en mappe med billeder, som min kone havde givet mig med, men billederne er væk, fortæller han til avisen.

Billederne af hans kone er intime, uden at der er direkte nøgenhed på dem. Da Ali al-Rubei morgenen efter gik ned til vagten og spørger, om betjenten har set billederne i visitationslokalet, var det uden held.

Billederne var væk. Betjenten spurgte kollegaen, som havde visiteret Ali al-Rubei, hvad der var sket med billederne.

Det viste sig, at en ny indsat havde fået billederne ned i sin taske. Dagen efter stod en stor gruppe i gården og kiggede på billederne. Her fik han dem tilbage igen.

Han konfronterede efter eget udsagn betjenten med, hvad der var sket, men han ville angiveligt ikke svare.

- Jeg føler mig krænket. Bliver sur og går tilbage på min pind. Her slår jeg hånden i væggen, så den bliver forstuvet, fortæller Ali al-Rubei.

Hans kone har nu forladt ham, fordi hun føler sig udstillet for hele fængslet.

Læs også: Kvinde fjerne ven på Facebook: Hans hævn efterlader hende ude af stand til at sove og spise

Fængslets inspektør Lars Vinther beklager hændelsen.

- Der kan være sket en fejl. Og hvis den fejl er sket, så er det meget beklageligt. Det må ikke ske, siger han. Ali al-Rubei afsoner en dom på halvandet års fængsel for vold.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler: