Røde partier vrisser over sløjfet børneudspil

Venstre-regeringens plan om at sløjfe den tidligere SR-regerings løfte om flere penge til børneområdet, bliver ikke overraskende mødt med kritik fra SF og Enhedslisten.

Før valget stillede SR-regeringen vælgerne i udsigt, at den ville bruge 2,5 milliarder kroner til blandt andet flere pædagoger frem mod 2020.

Men pengene skulle først findes på årets finanslov, og da magten skiftede ved folketingsvalget i sommer, blev valgløftet parkeret på en blind vej.

Og det skal det blive ved med at være, fastslår finansminister Claus Hjort Frederiksen, der lægger op til at sløjfe børneudspillet.

- "Modige valg" kalder Claus Hjort det, når regeringen skrotter de ekstramidler til flere pædagoger, som SF ellers havde sikret i finansloven sidste år, siger SF-formand Pia Olsen Dyhr.

- Jeg vil heller kalde det dumt og kortsigtet. Se nu realiteterne i øjnene: I forringer børnenes muligheder. Det er simpelthen et kæmpe generations tyveri, I har gang i, siger hun.

Samme toner lyder fra Enhedslisten:

- Det kommer til at gå ud over omsorgen og børnenes trivsel, hvis der nu skal gennemføres nye store besparelser på dagtilbuddene, siger Enhedslistens børneordfører, Jakob Sølvhøj.

- Det er først og fremmest rigtig skidt for børnene, og det vil lægge et yderligere arbejdspres på de ansatte, siger han.

Ud over at sløjfe børneudspillet lægger regeringen op til at hente midler fra forskning og på at sløjfe afgiftsfritagelse på el-biler. Samlet set vil finansloven føre til en lille vækst i det offentlige forbrug på omtrent 0,3 procent, siger finansministeren mandag til Berlingske.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip