Røde tal hos Formel 1-team: Underskud på 450 millioner

Det koster mange penge at lege med i motorsportens fineste klasse, Formel 1, og hvis ikke du leverer varen, er der afregning ved kasse et.

Det må Williams' Formel 1-team sande, efter at selskabet bag, Williams Racing, har fremlagt et regnskab for 2014, som viser et underskud på næsten 450 millioner kroner for Formel 1-delen. Det fremgår af teamets hjemmeside.

Andre dele af virksomheden har klaret sig bedre, men det samlede resultat lander på et syngende minus i størrelsesordenen 360 millioner kroner.

Williams forklarer det enorme underskud med eftervirkninger fra 2013-sæsonen, som var den dårligste i teamets historie med en niendeplads i konstruktørernes VM-stilling.

Det førte til færre præmiepenge og dalende sponsorindtægter for teamet, der senest blev verdensmester i 1997 ved canadieren Jacques Villeneuve, og det er konsekvensen af dette, som ses i 2014-regnskabet, mener Williams Racing.

I 2014 var der fremgang at spore med en tredjeplads i konstruktørmesterskabet, og også i denne sæson blander Williams sig i toppen lige under det suveræne Mercedes-team.

Derfor forventer selskabet også et markant forbedret regnskab i 2015.

- Det, vi ser i dag, er i bund og grund tømmermænd (fra 2013-sæsonen, red.). Vi forventer, at 2015 vil være markant bedre end 2014, siger Williams-direktør Mike O'Driscoll til BBC.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip