Rødovre lammede Frederikshavn med storsejr

- Det var vist i en collegekamp i USA, så vidt jeg husker.

Ordene faldt med et skævt smil som en kommentar til, hvornår han sidst scorede fire mål i en kamp.

Det var Andy Contois’ show, da tyrene brølede og lammede høgene med en 5-1 sejr, ingen havde drømt om.

- En stor sejr for Mighty Bulls og min bedste kamp i de to år, jeg har spillet i Rødovre, siger den lykkelige fire måls-helt.

- Vi talte inden kampen om, at vi ville gå hårdt og direkte på White Hawks, og vi spillede med stor vilje og disciplin.

Andy Contois glæder sig her og nu over 1-1-kvitteringen i serien, men advarer inden kamp tre lørdag aften i Frederikshavn.

- Det bliver et helt andet hold, vi møder deroppe, hvor de har publikum i ryggen. I mine øjne er serien helt åben.

Frederikshavn fik en chokstart, de aldrig kom over, selv om de spillede sig op.

- En stor skuffelse. I stedet for at tage alle de gode ting med fra den første kamp, tog vi alle de dårlige med, siger Tobias Kisum.

- Men nu skal vi også passe på ikke at lyde for negative, for det var kun en enkelt kamp i en lang serie. Dét her er ikke et udtryk for vores styrke. Vi kan gøre det meget bedre, og heldigvis er der kun to dage til den næste kamp.

Frederikshavn White Hawks’ cheftræner Lars Ivarsson konstaterer tørt:

- Det er svært, når man giver fire mål væk.

Ti minutters champagnehockey i første periode vil gå over i nyere tids Mighty Bulls-historie som noget af det mest utrolige, man har oplevet på de kanter.

Også for White Hawks’ amerikanske målmand, Bryan Hogan, var det en speciel oplevelse, men på en helt anden måde.

I fem powerplay-kampe havde han kun lukket fem mål ind, men dét snit blev smadret af hans landsmand i Rødovre-trøjen, Andy Contois, med tre mål og en assist. 4-0 målet efter 14 minutter på et brillant opspil af Jannik Karvinen.

Og det var også Andy Contois, der gjorde det til 5-1 i tredje periode. Hvem ellers. Igen med en forrygende Jannik Karvinen som fødselshjælper.

Andy Contois kan noget særligt, når modstanderne hedder White Hawks. I grundspillet scorde han fem mål mod høgene. Hvilken revanche for en noget skuffende sæson, som endnu ikke har kastet en ny kontrakt af sig.

Derimod har målscoreren til 2-0, Mike Daugulis, sikret sig en aftale for næste sæson. Canadierens far er i øvrigt født i Danmark og rejste med familien til Canada, da han var fire år.

- Min far kan stadig tale dansk, og jeg er begyndt at gå til danskundervisning for at lære hans sprog, siger Mike Daugulis.

Mighty Bulls bedste mand (foruden Andy Contois) var som så mange gange tidligere i denne sæson målmanden Sebastian Dahm.

AL-Bank Ligaen, 2. semifinalekamp

Rødovre Mighty Bulls-Frederikshavn White Hawks 5-1 (4-0, 0-1, 1-0)

Stillingen er 1-1 i bedst-af-syv-serien

 

 

 

Dagens Gossip