Rødovre vandt med træneren blandt tilskuerne

I en af træningskampene sprang et par Rødovre-spillere over banden for at blande sig i et slagsmål. Og det kostede cheftræner Brad Gratton matchstraf og en spilledags karantæne.

Han sad derfor på tilskuerpladserne, da Rødovre Mighty Bulls fredag slog Herning Blue Fox 3-1 i Rødovre Skøjte Arena i den første kamp i kvartfinalen i pokalturneringen (returkamp i Herning på tirsdag).

- Brad var lige nede og ønske god kamp, inden vi gik på isen, og efter kampen gratulerede han os med det gode spil og sejren og jokede med, at det måske var en god idé, hvis han også satte sig op blandt tilskuerne næste gang og lod Morgan Persson (hjælpetræneren, red.) styre boksen igen, siger RMBs kaptajn, Michael Smidt.

- Man kunne godt se på Morgan, at han var på et lidt uvant job, men han levede op til sit ansvar og klarede sig godt.

Det var Rødovre, der sendte Herning ud af ligakvartfinalen i foråret, og nu kan de også sende uldjyderne ud af pokalen med en tomåls-føring i bagagen.

- Det var en ret intens og tempofyldt fight i dag, når man tænker på, at det var en pokalkamp meget tidligt på sæsonen. Herning var ikke så frygtindgydende. De har gode angribere, men backerne imponerer mig ikke, siger Michael Smidt.

20-årige Frederik Jakobsen havde fået chancen i målet på grund af Sebastian Dahms karantæne, og han understregede sit talent. Kun én gang lod han sig passere.

I Frederikshavn vandt White Hawks 3-0 over Herlev Eagles med et mål i hver periode, signeret henholdsvis Christopher Frederiksen, Neil Trimm og Morten Smedegaard. Skudstatistikken sagde 40-11 i vendelboernes favør og fortæller om en ensidig forestilling.

- Vi var ineffektive, men stor ros til Herlevs målmand (38-årige Trevor Koenig, red.). Han spillede en meget stor kamp, siger Frederikshavn White Hawks cheftræner, Lars Ivarsson.

Odense Bulldogs og Esbjerg Energy spillede 3-3 i Odense efter tre fynske føringer. Den sidste Esbjerg-kvittering blev signeret Evan Stoflet i powerplay.

Klasseforskellen var mærkbar i Vojens, hvor Sønderjyske med 1.678 tilskuerne i ryggen slog Rungsted Ishockey 8-1.

Pokalturneringen, kvartfinaler (returkampe på tirsdag):

Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)

Frederikshavn White Hawks-Herlev Eagles 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Odense Bulldogs-Esbjerg Energy 3-3 (1-0, 2-2, 0-1)

Sønderjyske-Rungsted Ishockey 8-1 (4-1, 3-0, 1-0)

Dagens Gossip