Rødt kort koster Arsenal dyrt i Chelsea-sejr på Emirates

24/01/2016

For niende gang i træk formåede Arsenal ikke at hente en sejr i Premier League mod lokalrivalerne fra Chelsea. På Emirates Stadium løb gæsterne med en 1-0-sejr, i en kamp hvor Arsenal spillede med en mand i undertal i det meste af kampen.

Nederlaget betyder, at Arsenal ikke får lukket hullet op til Leicester, der lørdag spillede sig op på førstepladsen i Premier League med en 3-0-sejr over Stoke.

Resultatet betyder også, at Arsenal nu ikke har scoret mod Chelsea i de seks seneste indbyrdes ligaopgør, hvor det altså heller ikke er blevet til sejr siden oktober 2011.

Chelsea, der med sejren rykker op på 13.-pladsen i Premier League, kom bedst fra start i opgøret og efter knap 20 minutter gik det galt i Arsenal-forsvaret.

Gæsternes formstærke brasilianer Willian kunne på en hurtig omstilling sende holdkammeraten Diego Costa af sted i dybden. Den spanske angriber kom først på afleveringen og blev efterfølgende tacklet bagfra af Arsenals Per Mertesacker.

Tyskeren var hjemmeholdets bageste mand, og dommer Mark Clattenburg kunne derfor ikke gøre andet end at servere et rødt kort for den høje Arsenal-stopper.

Arsène Wenger reagerede prompte ved at skifte topscorer Olivier Giroud ud og i stedet sende forsvarsspilleren Gabriel på banen. En disposition fra den franske manager, som landsmanden Giroud tydeligvis ikke var særlig enig i.

Udskiftningen hjalp da heller ikke meget, for kort tid efter udnyttede Chelsea overtallet. Et skarpt indlæg fra Branislav Ivanovic blev sendt i kassen af Diego Costa ved forreste stolpe. 1-0 til gæsterne og en mareridtsstart for Arsenal.

Det var også resultatet, da de to mandskaber gik til pause. I anden halvleg gjorde Alexis Sánchez comeback for Arsenal efter en længere skadespause, men selv om chileneren havde flere gode aktioner, blev det aldrig rigtig farligt.

Det var svært for Arsenals 10 mand at udfordre det disciplinerede Chelsea-mandskab, der virkede til at være godt tilfreds med sin 1-0-føring. Derfor formåede hjemmeholdet heller ikke at komme på tavlen, og Chelsea kunne tage hjem med tre tiltrængte point.