Rødvin har en positiv effekt på fedme - viser en ny undersøgelse

Skrevet af Ane Sørensen

26/06/2015

Dagens topnyheder

Rødvin indeholder en antioxidant ved navn resveratrol, som kan være medvirkende til at bekæmpe fedme.

Det viser en ny undersøgelse fra Washington State University ifølge The Telegraph.

Resveratrol findes i bær og druer - særligt jordbær, blåbær, æbler, vindruer og hindbær - og så findes den i rødvin.

Læs mere: Ny forskning: Rødvin kan være slankende

Forskerne bag undersøgelsen gav resveratrol til mus - mængden svarede til hvis et menneske spiste 340 gram frugt om dagen.

Forskerne fandt ud af, at musene tog 40 procent mindre på, end de, der ikke fik frugten, selvom de fik en relativ stor mængde fedt.

Resultatet af undersøgelsen viste, at musene kunne ændre deres overflødige hvide fedt til aktivt brunt fedt.

Læs mere: 5 grunde til at du skal tage en glas rødvin her til aften

Den brune fedt reducerer vægtstigningen, fordi den brænder kalorierne op.

Forskningsresultaterne er blevet indberettet til International Journal of Obesity.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: