Rørt prinsesse Marie på Roskilde Festival

Det var ikke musikken, der var i fokus, da prinsesse Marie torsdag besøgte Danmarks største festival i Roskilde.

Prinsessen havde nemlig en helt anden grund til at træde ud på den beskidte festivalplads, hvor musikelskere har camperet i knap en uge.

Som protektor for Folkekirkens Nødhjælp var prinsesse Marie nemlig på Roskilde for at se det arbejde, organisationen laver under den ugelange festival.

Her så hun hvordan Folkekirkens Nødhjælp samarbejder med Rockwool-koncernen om hvad, man kan bruge stenuld til. Materialet kan nemlig både bruges som isolering, til dæmninger og til plantekasser, og det er noget, der kan komme verdens flygtninge til gavn.

Prinsesse Marie, der var klædt i jeans og fornuftige wedges, besøgte også en pantbod, hvor en del af de tomme glas og dåser fra festivalens gæster ender som kroner og ører, der støtter Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

At se de unge frivillige, der knokler i sommervarmen for at sortere panten, var noget, der greb prinsesse Marie.

- Jeg bliver meget rørt, fortalte prinsessen til generalsekretæren for Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, da hun så dem arbejde.

Prinsessen var også forbi Folkekirkens Nødhjælps initiativ "WeFood", der kæmper for at ændre det faktum, at der smides tonsvis af mad ud i Danmark samtidig med, at mange i verden sulter.

For Birgitte Qvist-Sørensen betyder det meget, at prinsessen har takket ja til at se arbejdet på tæt hold.

- Det viser, hvor engageret hun er og hvor stort et hjerte, prinsessen har. Hun er oprigtigt interesseret i det arbejde, vi laver. Hun er meget optaget af madspild og af de mange mennesker, der sulter, fortæller generalsekretæren.

For at støtte initiativet kan danskerne købe en folkeaktie i projektet, og det har prinsesse Marie allerede gjort.

- Det var vigtigt for prinsessen selv at købe den, fortæller Birgitte Qvist-Sørensen.

Prinsesse Marie var selv glad for besøget på festivalen, fortalte hun bagefter:

- Det er vigtigt for mig at se Folkekirkens arbejde hernede. Det er første gang, jeg er her, og jeg er meget stolt af dem, fortalte prinsessen, der kun var på festivalen i arbejdsøjemed.

- Jeg skal ikke høre noget musik, det må blive en anden god gang, sagde hun.

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip