Røver pågrebet i sag om 22 år gammelt drab på barn

I 1993 skød og dræbte en røver en seksårig dreng i den svenske by Hörby i Skåne under flugten efter et bankrøveri.

Drabet har været uopklaret, og røveren har siden levet i skjul, men nu er en 57-årig mand blevet anholdt og mistænkt for drabet på den seksårige dreng for over 22 år siden.

Anholdelsen fandt sted i mandens hjem i Stockholms-området og var ifølge politiet helt udramatisk, skriver det svenske medie Expressen.se.

Den 57-årige er tidligere kendt af politiet, men han har nu en ren straffeattest, fordi sagerne på attesten er forældede.

I 1993 var han dog aktiv i det kriminelle miljø ifølge nyhedsbureauet TT, som har talt med kriminalkommissær Börje Sjöholm.

Drengen blev skudt for øjnene af sin far i forbindelse med bankrøveriet i 1993. Den seksårige sad i sin fars bil, da to røvere flygtede efter at have begået røveri mod en bank i Hörby.

Ved flugten kørte de ind i faderens bil. Han besluttede sig for at følge efter røverne for at stoppe dem. En af røverne standsede bilen, steg ud og affyrede flere skud med automatvåben mod faderens bil.

Drengen blev ramt af et projektil og døde øjeblikkeligt.

- Vi siger ikke noget, før han bliver dømt, men det tror jeg aldrig, han bliver. Men at det er den rigtige person, det tror vi, siger faderen.

Den anholdte er mistænkt for drabet på den seksårige og forsøg på mord på drengens far.

Der kom et gennembrud i sagen, da politiet modtog oplysninger, som fik ordensmagten til at afholde nye forhør.

Drengens far blev kontaktet af politiet, som informerede ham om, at politiet havde anholdt en, som er mistænkt for drabet.

/ritzau/

Dagens Gossip