Røver stjal diamanter for 764 millioner kroner

De kostbare smykker, der søndag blev røvet fra en udstilling i den franske by Cannes, er betydeligt mere værd end først antaget.

Søndag sagde myndighederne, at en bevæbnet mand ved højlys dag slap af sted med tyvekoster fra en smykkeudstilling i den franske havneby til en værdi af 300 millioner danske kroner.

Men det var en voldsom underdrivelse.

Ifølge anklagemyndigheden har smykkerne snarere en værdi på 764 millioner kroner, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Røveriet fandt sted på Carlton Hotel, der ligger på strandpromenaden i byen, der er berømt for sin årlige filmfestival, der tiltrækker en bred vifte af berømtheder og jetset-personligheder.

Iført baseballkasket og et tørklæde styrede røveren lige mod en diamantudstilling og beordrede personalet til at at give ham poser med diamanter og juvelbesatte ure.

Det store kup er blandt de største smykkerøverier nogensinde.

Under filmfestivalen i maj stjal tyve smykker til en værdi af 1,4 millioner dollar, svarende til knap otte millioner danske kroner, fra et andet hotel i byen. Smykkerne skulle have været udlånt til filmstjerner under festivalen.

Det var en amerikansk kvinde - en ansat hos den schweiziske juveler Chopard - der havde de dyre smykker opbevaret i et pengeskab på sit hotelværelse.

Tyvene havde dengang, mens kvinden var ude i byen, brudt pengeskabet op og stukket af med indholdet.

I 2008 stjal tre mænd næsten samtlige smykker på en udstilling i den franske hovedstad Paris. Disse smykker havde en anslået værdi af 85 millioner euro - 633.785.500 danske kroner.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip