To røvere stadig på fri fod: 77-årig kvinde blev bundet med gaffatape under groft hjemmerøveri

Skrevet af admin

13/07/2015

Dagens topnyheder

En 51-årig makedonsk mand sad mandag på anklagebænken i Retten i Helsingør, hvor han er tiltalt for et groft hjemmerøveri i Rungsted en aften i i april sidste år.

Ved røveriet trængte nogle mænd ind til en dengang 77-årig kvinde i hendes lejlighed på Dreyersvej, hvor de bagbandt hende med beklædningsgenstande og gaffatape, så hun var sat ud af spillet, mens de gennemsøgte boligen for værdier.

Af anklageskriftet fremgår det, at der var tre mænd om røveriet, og at de slap af sted med tyvekoster for mindst 710.000 kroner, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kvinden forklarede i retten, hvordan hun havde fået et knæ i ryggen, så hun besvimede, og hvordan hendes ansigt, arme og ben var blevet tapet til med gaffatape.

Da røverne var gået, lykkedes det hende at få benene fri, så hun kunne alarmere sin overbo, fortalte hun i retten.

Den 51-årige mand nægter sig skyldig i hjemmerøveri, men han erkender ifølge Frederiksborg Amts Avis, at han havde ageret chauffør for to andre mænd.

Han har forklaret, at han mødte to mænd, der stadig er på fri fod, på en café samme aften. De havde spurgt, om han ville med til et hus, hvor man kunne stjæle.

Han har ifølge avisen forklaret i retten, at han blev bedt om at købe handsker og gaffatape, som han købte i en farvehandel i nærheden af caféen. Han har også forklaret, at han ventede i bilen, mens de to andre brød ind hos den ældre dame.

Blandt beviserne mod ham er imidlertid noget dna på en handske, som politiet har fundet i naboens have.

Gerningsmændene forsvandt efter røveriet, men den 51-årige blev anholdt et stykke tid efter i Ungarn, hvorfra han i december blev udleveret til Danmark.

Retten i Helsingør ventes at afsige dom i sagen onsdag.

/ritzau/