Røvere truede med at voldtage autoforhandlers hustru

Skrevet af admin

10/11/2015

Dagens topnyheder

Et ældre ægtepar blev bagbundet og slået under et røveri i Køge i oktober sidste år. Røveriet fandt sted i parrets hjem og blev begået af to gerningsmænd. Retten i Roskilde har tirsdag fundet en 26-årig mand skyldig i sagen.

- Han er blevet fundet skyldig i overensstemmelse med anklageskriftet, og der vil blive afsagt dom i sagen klokken 15 i eftermiddag, fortæller senioranklager Thomas Brædder til Ritzau.

Ægteparrets hjem ligger oven på en bilforretning på Industrivej i Køge. Manden er tidligere autoforhandler.

Det var ved midnatstid 2. oktober i fjor, at røverne slog til mod adressen. Politiet beskrev dengang røveriet som "meget voldsomt".

Den 71-årige mand og hans 66-årige hustru var gået i seng, da røverne trængte ind i lejligheden. Kvinden fik flere slag i ansigtet, mens manden blev truet med blandt andet et skydevåben.

Røverne forlangte at få åbnet et pengeskab, og røveriet udartede sig særdeles voldeligt.

Både manden og kvinden blev udsat for slag og spark. De blev truet på livet, og røverne truede desuden med at voldtage kvinden.

Volden mod manden var særlig grov. Han fik kraniebrud og blødning i hjernen, nedsat syn og psykiske mén, lyder det i sagens anklageskrift.

Kvinden fik en blodansamling ved det ene øje og brækkede næsen. Det lykkedes hende at slippe væk fra lejligheden og tilkalde hjælp. Røverne fik derfor intet udbytte med.

Politiet har indtil videre kun haft held til at pågribe den 26-årige i sagen. Den anden røvers identitet er ifølge sagens anklageskrift ukendt, og vedkommende er på fri fod.

/ritzau/