Roger Federer jagter ugens anden sejr over Djokovic

Skrevet af admin

22/11/2015

Mest læste i dag

Det hører til sjældenhederne, at verdens nummer ét Novak Djokovic taber en tenniskamp.

Men at han taber to gange i samme uge er nærmest uhørt på grund af den måde, som tenniskalenderen er skruet sammen på.

Ikke desto mindre er det en mulighed søndag aften, når Novak Djokovic og Roger Federer mødes i finalen ved ATP Tour Finals - også kaldet sæsonfinalen.

Så sent som tirsdag slog Roger Federer netop Djokovic i gruppespillet med overbevisende 7-5, 6-2. Det var Djokovic' første nederlag i 23 kampe.

Federer ved dog ikke helt, om det er en fordel eller en ulempe at møde Djokovic igen så kort efter.

- Det giver mig den fordel, fordi jeg har noget selvtillid. Men det giver ham en fordel, fordi han nu får en chance for revanche, og fordi han er i endnu en finale. Han har spillet virkelig god tennis, siden vi mødtes.

- Jeg tror, hans selvtillid er en smule større end min på grund af den succes, som han har haft gennem året, siger Roger Federer om sin modstander.

I 2015 har Novak Djokovic vundet tre ud af fire grand slam-turneringer efter blandt andet to finalesejre over Federer. Men serberen ved, at han skal spille op til sit bedste for at slå Federer i endnu en finale.

- Jeg har tabt til Roger tre gange i år. Når han er i gang, er det svært at spille mod ham.

- Jeg tror også godt, han kan lide at spille mod mig, for han spiller mod stor variation i sit spil med slices, han kommer til nettet, og han tager betænkningstiden fra mig.

- Der er meget på spil, og jeg ved, at jeg skal være på toppen for at slå ham, siger Novak Djokovic.

De seneste tre år har Djokovic vundet sæsonfinalen.

/ritzau/Reuters