Roger Federer klar til sin 10. finale i Wimbledon

Roger Federer er tilbage i Wimbledon-finalen, hvor han møder serbiske Novak Djokovic. Det stod klart, da Federer fredag sendte Andy Murray ud af grand slam-turneringen med 7-5, 7-5, 6-4.

Roger Federer er dermed i sin tiende Wimbledon-finale på Centre Court, hvor han har vundet turneringen syv gange tidligere.

Federers avancement blev samtidig et farvel til Andy Murray, der jagtede sin tredje finale i turneringen, som han vandt i 2013, mens skotten i fjor blev sendt ud i kvartfinalen.

Fredagens kamp var en understregning af Roger Federers store klasse. Schweizeren diskede op med fremragende tennis, og det var på ingen måde fordi, Murray spillede dårligt. Federer var bare bedre i stort set alle facetter - mod en verdensklassespiller som Murray.

Der blev spillet tennis på allerhøjeste niveau, og for Murray må det have været frustrerende at skulle kæmpe så hårdt for egne servepartier, mens Federer næsten smådansede igennem sine.

Historien om Roger Federer og Andy Murray går helt tilbage til 2005, hvor rivaliseringen begyndte. Fredagens semifinale var det 24. indbyrdes opgør mellem de to, og statistikken siger nu 13 sejre til Federer og 11 sejre til Murray.

Roger Federer har aldrig tabt en semifinale i Wimbledon, som han senest vandt i 2012, og schweizeren spillede stærkt lige fra start i første sæt, hvor turneringens andenseedede schweizer og tredjeseedede brite fulgtes ad.

De vandt deres servepartier, indtil Federer brød til stillingen 6-5, hvorefter Federer servede første sæt hjem til 7-5 med i alt 11 serveesser i første sæt.

Det samme billede gentog sig i andet sæt. Her var de også begge stort set sikre i deres server, hvor Federer dog præsterede en enkelt dobbeltfejl.

Ved stillingen 5-4 til Federer måtte Murray slide og slæbe i 14 minutter for at holde sin serv og holde sig i live i andet sæt, og da han på et tidspunkt spillede sig til en fordel ved stillingen 40-40 brød jublen løs over Centre Court.

Efterfølgende blev der spillet lige til kridtstregerne fra begge spillere. Der blev skiftet ketsjere. Det kogte med andre ord. Igen var det Murray, der styrede bolden til fordel, og han overlevede fem sætbolde og servede udligningen hjem til 5-5.

Som en diametral modsætning servede Federer sit efterfølgende parti hjem rent på ingen tid og udspillede Murray på den sidste bold. Federer diskede op med 11 serveesser i første sæt mod Murrays to, men i andet sæt var Murray bedst på den konto.

Alligevel var kræfterne sluppet op, da Murray igen skulle serve, og Federer vandt også andet sæt 7-5.

I tredje sæt var mønstret det samme. De fulgtes ad i serverne og servede begge stabilt, men igen havde Federer overtaget.

Da schweizeren så vandt sættet 6-4 og dermed kampen i Murrays serv, var billedet igen det samme. Det var ikke, fordi Andy Murray spillede dårligt - langt fra. Federer spillede bare bedre.

/ritzau/

Dagens Gossip