Roger Federer: Tabte finaler har gjort mindre ondt

Da Roger Federer tabte til ukraines Sergiy Stakhovsky i Wimbledons anden runde, var det første gang siden French Open i 2004, at han ikke nåede mindst en kvartfinale i en grand slam.

36 gange i træk, har han været i kvartfinalen, men i en fremragende tenniskamp tabte han 6-7, 7-6, 7-5 og 7-6 til verdens nummer 116.

Så er man naturligvis skuffet.

- Jeg er meget skuffet. Sådan er det altid at tabe i Wimbledon. Det ændrer sig aldrig. Jeg er bare nødt til at komme over denne her oplevelse. Jeg har tabt finaler, som har gjort mindre ondt. Det er helt sikkert, siger Federer.

- Jeg kæmpede lidt for meget med de vigtige bolde. Det har jeg gjort flere gange i denne sæson.

- Det var svært, men kredit til ham for at kunne lukke kampen under stort pres. Han var bedre på de afgørende bolde end jeg var, siger den tidligere syvdobbelte Wimbledon-mester, som også var forsvarende fra sidste år.

- Jeg havde mine muligheder. Jeg havde foden i døren, men da jeg havde muligheden, kunne jeg ikke gøre det færdigt. Frustrerende, siger Federer.

Stakhovsky har end ikke sin egen træner.

- Jeg fatter det stadig ikke. Jeg spillede mit allerbedste tennis, og det var næsten ikke nok. Jeg er ekstremt glad. Jeg kan ikke beskrive det. Magisk. Jeg kan ikke spille bedre, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip