Roger Waters i krig med Israel

Pink Floyd-stjernen opfordrer resten af musikindustrien til at boykotte landet og det vækker harme hos den israelske regering.

Waters nægter selv at optræde i Israel og håber at overbevise sine kolleger verden over til at følge hans eksempel. Den engelske sanger og guitarists opfordring til boykot lå mandag i et åbent brev på en pro-israelsk hjemmeside, hvor Waters skrev, at han appellerede sin sine »brødre og søstre i rock and roll-familien« om at medvirke til en kulturel boykot.

»Udtryk jeres afvisning af apartheid i Israel og det besatte Palæstina ved et løfte om ikke at optræde eller udstille i Israel eller modtage priser eller finansiel støtte fra nogen organisation med tilknytning til den israelske regering, indtil Israel begynder at følge international lov og de universelle principper for menneskerettigheder«, skrev rocklegenden.

Musikerens opfordring får det israelske udenrigsministeriums talsmand Paul Hirschson til at anklage Waters for at glemme budskabet bag Pink Floyd-klassikeren »Wish You Were Here«.

»Den sang har adresse til en ven og bebrejder denne, at han tror, han kan kende forskel på rigtigt og forkert. Roger Waters har tydeligvis glemt sine egne ord. Den mand, vi kendte fra 1970erne og ‘80erne er ikke længere hos os. Han er bare en aldrende rockstjerne nu«, siger Hirschson til den britiske avis Daily Telegraph.

Der er dog opbakning til Waters modstand mod den israelske linie over for palæstinenserne. Kunstnere som Elvis Costello og Annie Lennox boycotter således Israel.

Dagens Gossip