Rognguf er fup på dåse: Se hvad der også er i din torskerogn

En dåse rognguf fra Glyngøre indholder ikke, hvad det giver sig ud for. Cirka halvdelen af indholdet består af rogn fra sej, viser en DNA-analyse foretaget af Fødevarestyrelsen. Prøven viser også spor fra kullerrogn.

Det skriver Ekstra Bladet.

På den baggrund har Fødevarestyrelsens rejsehold udstedt et påbud til Beauvais A/S, der har markedsført og solgt et parti af det populære produkt som smørbar rogn fra ægte torsk.

- Det er Fødevarerejseholdets vurdering, at kunden bliver vildledt, hvis denne markedsføring fortsætter, idet der på dåserne er angivet torskerogn, men produktet indeholder også rogn fra andre fiskearter, står der i Fødevarestyrelsens kontrolrapport ifølge Ekstra Bladet.

Beauvais A/S hedder i dag Orkla Foods i Danmark, og Glyngøre fungerer som et selvstændigt brand under Orkla Foods.

Orkla Foods mener, at 'det ikke hjemler et påbud for en førstegangsforseelse, når der ikke er nogen sundhedsfare forbundet med indtagelse af produktet'.

Informationsdirektør Elisabeth Voss fra Orkla Foods skyder skylden på virksomhedens underleverandør.

- Vi mener ikke, at vi markedsfører rogn fra kuller og sej som torskerogn, for vi har en klar aftale med vores leverandør om, at det er torskerogn, der skal være i vores produkt, siger Elisabeth Voss til Ekstra Bladet.

Elisabeth Voos oplyser, at der er foretaget stikprøvekontroller hos leverandørerne. Hun afviser samtidig, at virksomheden spekulerer i at købe rogn fra billigere fisk.

Orkla Foods og Glyngøre ikke har fået flere rognleverancer fra underleverandøren, siden Fødevarestyrelsen aflagde kontrolbesøg 24. januar.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip