Rolf-interview møder hård intern kritik på TV2

Det var Danmarks dårligst bevarede offentlige hemmelighed, der mandag blev brudt, da Rolf Sørensen indrømmede at have brugt doping undervejs i en lang og sejrrig karriere.

Logisk nok var det TV2 Nyhederne, der fik æren af at udbasunere "nyheden" som de første. Men det slap man ikke godt fra, lyder det fra seernes redaktør Lars Bennike, der retter en hård kritik af måden, man behandlede Sørensens bekendelse på.

- Det er problematisk, at han selv stiller det op, som om han var helt alene omkring doping - og nærmest selv havde fundet på det. Det bliver en stor opgave at genvinde troværdigheden over for seerne i de øjeblikke, hvor han skal give sit besyv med omkring organiseret doping, siger seerredaktør Lars Bennike til Journalisten.

Bennike erklærer sig tilfreds med omsider at have fået brudt den hårdnakkede benægtelse, Rolf Sørensen har fastholdt trods tyngende indicier fremsat siden 1999.- Det er ikke sådan, at man går til ham med fløjlshandsker, men man skulle være gået hårdere til ham på nogle af spørgsmålene. Han bliver stillet de relevante spørgsmål, men man kunne godt have boret mere i, om han virkelig var alene, og i de sager, der kører om Rabobank, siger Lars Bennike med henvisning til det hollandske storhold, hvor Michael Rasmussen i årene efter Rolf Sørensens exit overtog dopingdepechen med dansk aftryk. Kanalchef Mikkel Hertz erkender, at man ikke fik de svar, man fiskede efter. Men at man gjorde, hvad man kunne for at bore længere ned i lagene om Sørensens biokemiske våbenkapløb.

- Jeg har ikke set råbåndet, men jeg har været inde over redigeringen af indslaget. Rolf Sørensen var set med mine øjne relativt tilbageholdende med at indvie os i detaljerne om sit dopingmisbrug. Vi stillede rigtig mange spørgsmål, som vi ikke fik klare svar på. Set i mine øjne var det et glimrende indslag, hvor det også fremgik, at vi stillede de spørgsmål, som det forventes, at vi stiller, siger Mikkel Hertz, der blandt andet gerne ville vide, hvornår Rolf Sørensen præcist har været dopet. Det kriterium er dog ikke så væsentligt, lød det allerede mandag aften fra Frederik Lauesen til sporten.dk.

 - Det væsentligste for mig i denne sammenhæng er at sige, at det, at vi har en cykelekspert siddende, som har fået renset luften, er en styrkelse af vores cykeldækning, understreger Sørensens chef.

Dagens Gossip