Rolig: Danske turister går fri af storstrejke

Danske charterturister går generelt fri af den græske generalstrejke, selv om tog holder stille og hospitalerne kun er bemandet med et nødberedskab.

Det oplyser såvel Apollo, som den største rejsearrangør til Grækenland, som Star Tours.

- Flyruterne til øerne er ikke umiddelbart berørt af generalstrejken tirsdag.

- På Kreta kan der være lidt problemer med afhentning af affald, ligesom visse banker og postkontorer kan være lukket på visse øer, siger Apollos kommunikationschef, Rikke Koks Andreassen.

Private og offentlige fagforeninger holder generalstrejke, fordi regeringen vil fyre tusinder i det offentlige.

- Danske charterturister går fri, fordi torsdag, fredag og lørdag er de store charterdage til Grækenland, siger salgsdirektør Stig Elling fra Star Tours.

- De mange tusinde danskere ude på øerne mærker ikke noget til generalstrejken. Alt fungerer fuldstændig normalt. Der er nogle sporadiske optog, men man kan holde en normal ferie på Kreta, Rhodos, Samos eller andre græske øer, siger Stig Elling.

I Athen står metroen stille, men der er ikke organiserede danske charterture. Strejken kan ramme danske turister, som rejser på egen hånd og skal med både fra Piræus til det græske øhav, påpeger han.

Fly til og fra hovedstaden Athen er berørt af generalstrejken, da luftfartsmedarbejdere nedlægger arbejdet i fire timer i sympatistrejke.

Arbejdsløsheden i Grækenland ligger tæt på 27 procent, og mange grækere raser over regeringens planer om at sætte 12.500 offentligt ansatte i en såkaldt "mobilitets-pulje" inden september. Hvis de ikke har fundet et job inden otte måneder, bliver de fyret.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip