Rolle som hjemløs gør Richard Gere til forkæmper

Richard Gere er en af Hollywoods helt store aktører og har været det, siden han fik sit gennembrud i 1980'erne. Listen over store filmsucceser er lang, selv om mange nok husker "Pretty Woman" fra 1990 bedst.

Senest har 66-årige Richard Gere både instrueret og spillet med i biograffilmen "Time Out of Mind" fra 2015. I filmen kan man se "Chicago"-skuespilleren i rollen som en hjemløs mand ved navn George, der ihærdigt forsøger at få et forhold til sin datter.

Rollen som hjemløs gjorde undervejs så stort indtryk på Richard Gere, at han har kastet sig over at kæmpe de rigtige hjemløses sag. Under en konference i Rom fortalte han ifølge nyhedsbureauet Reuters om, hvordan man som borger kan hjælpe boligløse mennesker bedst muligt.

- Det er hverken penge eller staten, som hjælper mennesker. Det er mennesker, som ikke er ligeglade med andre. Det er de menneskelige forbindelser, som heler os i hvert fald følelsesmæssigt, psykologisk og endda også fysisk, siger Richard Gere ifølge Reuters.

Det er dog ikke første gang, at Richard Gere kæmper for udsatte mennesker, da han også engagerer sig i flere andre velgørende projekter. "Runaway Bride"-stjernens humanitære arbejde har også betydet, at han for få uger siden var inviteret til Vatikanet, da pave Frans ønskede at takke ham for hans arbejdet med den katolske hjælpeorganisation "Scholas Occurrentes".

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip