Rollemodel skal i fængsel for vold

Den 33-årige ungdomsklubleder Subhi Hassan, der er blevet fremhævet som rollemodel for utilpassede unge, blev mandag ved Retten i Glostrup idømt et års fængsel i en voldssag.

Fire andre mænd er idømt mellem tre måneders og et år og tre måneders fængsel i samme sag, der omfatter to grove voldsepisoder i Høje-Taastrup den 7. september sidste år.

De to voldelige overfald skete med få timers mellemrum. De fem mænd, der er mellem 19 og 34 år, var tiltalt for grov vold og trusler. Ungdomsklublederens rolle skal have været at tilskynde til volden.

Subhi Hassan har sammen med Høje-Taastrup Kommune drevet klubben U-turn, der under omfattende medieomtale forsøger at hjælpe kriminalitetstruede unge på rette spor. Klubben er et alternativ til bandelivet på den københavnske vestegn i banden La Raza.

Banden har beskyldt Subhi Hassan for at være stikker og sladre til kommunen om de unge, og det har ført til konflikt omkring klubben.

Subhi Hassan har forklaret i retten, at klubben på et tidspunkt sidste sommer mistede mange unge, der plejede at komme i lokalerne.

Ved det ene af sagens to grove overfald fik en ung mand blandt andet trukket en pistollignende genstand ud og ind af munden, indtil hans fortænder faldt ud.

Det andet overfald gik ud over to mænd, herunder den lokale leder af banden La Raza, som begge blev stukket med kniv, men slap med livet i behold.

Subhi Hassan har i retten nægtet at have været til stede ved det første overfald, og han har nægtet at have udøvet vold under det sidste.

Retten har imidlertid vurderet, at han skal straffes med et års fængsel. Hans lillebror Ali skal også et år i fængsel, mens en tredje, Salah Ismail, skal et år og tre måneder i fængsel. Han var ud over overfaldene tiltalt for adskillige overtrædelser af færdselsloven.

De to sidste af de tiltalte blev idømt tre måneders og syv måneders fængsel for deres roller i volden.

Det vides ikke, hvordan de dømte forholder sig til den straf, som de er blevet idømt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip