Rollespils-ven til Boston-bomber skudt af FBI

En mand med forbindelser til en af brødrene bag Boston-bomberne er blevet skudt under en FBI-afhøring.

Det skriver den amerikanske nyhedsstation NBC News.

Ifølge specialagent Dave Couvertier undersøges netop nu en skudepisode, der involverer en FBI-agent.

- Ulykken skete i Orlando, Florida, agenten agerede på en umiddelbar trussel fra denne person og svarede igen med dødelig kraft. Vi har ikke flere detaljer om hændelsen på nuværende tidspunkt, siger FBI i en erklæring.

Manden, der bliver forbundet med den ældste af de to brødre, Tamerlan Tsarnaev, blev skudt og dræbt af en FBI-agent, mens han blev afhørt.

Embedsmænd tilføjer, at den 27-årige mand, der mistede livet, hedder Ibragim Todashev, og at han ikke var mistænkt for at have været medskyldig i terrorhandlingen, der dræbte tre mennesker og sårede flere end 250 i april under et stort maratonløb i byen Boston.

I stedet blev han afhørt som en del af FBI's indsats for at finde og tale med alle, der havde nogen form for kontakt med Tamerlan Tsarnaev.

Begge stammer fra Tjetjenien og kendte hinanden gennem deres fælles hobby: Rollespil og kamptræning.

Todashev havde tidligere boet i Boston og brugte blandt andet sin tid som cage fighter (en form for kampsport i bur, red.).

Efterforskerne undersøgte også, om Todashev var en del af et tredobbelt mord i 2011, hvor tre mænd blev slået ihjel i en lejlighed i byen Waltham i Massachusetts.

De havde alle fået halsen skåret op, og deres kroppe var dækket med marijuana. Dengang blev ingen mistænkte anholdt.

I starten af afhøringen tirsdag formiddag var han samarbejdsvillig, fortæller betjentene, men sidst på dagen angreb han den betjent, der endte med at skyde ham.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip