Roma bryder skidt stime i sejr over Fiorentina

08/12/2013

AS Roma genoptog søndag forfølgelsen af Juventus i toppen af Serie A med en hjemmesejr over Fiorentina.

2-1-sejren betyder, at romerne er tre point efter ligaens førerhold Juventus.

Hovedstadsklubben indledte sæsonen med 10 sejre i træk, men ramte i november lidt af et dødvande med fire uafgjorte kampe. Stimen med uafgjorte resultater betød, at Roma måtte afgive førstepladsen til Juventus.

Nu er stimen brudt for Rudi Garcias mandskab, der endnu en gang var uden Francesco Totti.

Veteranen, der har været ude med en skade de seneste uger, sad på bænken i hele opgøret mod Fiorentina, men alt tyder på, at han snart vender tilbage til startopstillingen.

Romerne kom foran efter syv minutter, da Maicon bragte hjemmeholdet foran med 1-0, men efter en halv time fik gæsterne fra Firenze udlignet til 1-1.

Indskiftede Mattia Destro blev matchvinder for Roma, da han efter mindre end 10 minutter på banen scorede til 2-1 midtvejs i anden halvleg.

Fiorentina satsede ikke for alvor på at få udlignet, selv om det blev til en enkelt stor chance i slutfasen til Daniele De Rossi.

På det tidspunkt var Roma blevet reduceret til 10 mand, efter at Miralem Pjanic havde modtaget sit andet gule kort i kampen.

Juventus, der lørdag vandt med 2-0 i Bologna, topper Serie A med 40 point, mens AS Roma har 37 point på andenpladsen. Napoli er midlertidig hægtet af med 32 point på tredjepladsen.