Roma er største udfordrer til suveræne Juventus

Skrevet af admin

22/08/2015

Mest læste i dag

Hvis nogen skal forhindre Juventus i at vinde den italienske Serie A for femte år i træk, skal det formentlig være AS Roma.

Juventus er midt i et generationsskifte og har solgt profiler som Andrea Pirlo, Carlos Tévez og Arturo Vidal, og det svækker Torino-holdet.

Samtidig har Roma, som lørdag klokken 18 åbner ligaen ude mod Verona, oprustet med blandt andre angriberen Edin Dzeko og vil nu byde Den Gamle Dame - som Juventus kaldes - op til dans.

Det mener journalist og forfatter Alfredo Tesio, der følger italiensk fodbold tæt fra sin bopæl i Rom.

- Roma har chancen i denne sæson, og den er større end sidste år, siger Tesio til Ritzau.

Mens Juventus leder efter en ny formel på midtbanen, skal Roma stabilisere defensiven efter salget af Alessio Romagnoli til AC Milan.

- Både Roma og Juventus har solgt kostbare spillere i forsøg på fornyelse. Roma savner nogle gode centrale spillere i forsvaret efter salget af deres lille fænomen Romagnoli.

- Dagen efter sagde Roma, at man mangler en forsvarsspiller og må skynde sig at købe en ny. Det er latterligt.

- Romagnoli er et U21-talent, som kan komme på det italienske landshold. Roma har et fantastisk hold, men har stadig utroligt mange huller i forsvaret, siger Tesio.

Juventus slås med andre problemer, og Claudio Marchisio og Paul Pogba skal nu tage mere ansvar efter Pirlo og Vidal.

Og selv om tabet af flere store stjerner gør ondt, så er fornyelsen også en god ting, mener Tesio.

- Det er godt, fordi klubben elsker den fornyelsesproces, der før eller senere skal komme. Vi elsker alle sammen Pirlo, men Pirlo var for gammel til Juventus' hurtige spil. Han var blevet lidt langsom. Det samme med Vidal, som ikke gad mere og ville væk.

- Nu er det Marchisio, som nu skal lede spillet. Naturligvis sammen med fænomenet Pogba, forklarer Tesio.

I sidste sæson nåede Juventus finalen i Champions League, som FC Barcelona vandt, og måske satses der i år endnu hårdere på succes i Europa.

- Juventus vil ikke være forfærdelig ked af, hvis holdet ikke vinder mesterskabet. Juventus sigter efter noget større og vil gerne i finalen igen i Champions League.- og vinde denne gang, siger Tesio.

Juventus-træner Massimiliano Allegri erkender, at holdet skal finde sig selv igen.

- Vi skal være forberedt på, at det vil blive et år med større vanskeligheder, og det skal håndteres med forsigtighed, siger Allegri ifølge dpa.

Samtidig er både Milan og Inter på vej til at genskabe tidligere tiders storhold.

- Inter vokser langsomt med en gruppe, der sammen med træneren gør et fantastisk stykke arbejde.

- Den italienske liga er altid meget hård, men vores mål er at komme tilbage i Europa, siger Inters vicepræsident Javier Zanetti.

Tesio vurderer dog ikke, at andre end Roma kan hamle op med Juventus.

- Milano-klubberne er ikke klar endnu. Der er lang vej op - navnlig i forsvaret.

- Det er pudsigt, for Italien har været en stor vugge for de bedste forsvarere og målmænd, men nu kan klubberne ikke finde forsvarsspillere, der er gode nok, påpeger Tesio.

Juventus indleder sæsonen hjemme mod Udinese søndag.

/ritzau/