Romerlys fra stort fyrværkerikup fundet i å

Endnu en lille del af de store mængder fyrværkeri, der blev stjålet i forbindelse med et indbrud i Fyrværkerifabrikken Nordlys i Torrig kort før nytår, er nu dukket op. Det skriver folketidende.dk i dag.

Det var et vidne, der i weekenden opdagede tre kasser med romerlys i en lille å ved Bjergbyvej mellem Lille Løjtofte og Købelev. Romerlysene, som man altså har en stærk formodning stammer fra indbruddet i Torrig, blev i går afhentet af Forsvarets ammunitionsryddere og taget med til destruktion.

Ifølge Bøje Jørgensen fra lokalpolitiet i Nakskov bar kasserne præg af at have ligget i åen i et godt stykke tid. Nogle af romerlysene var gledet ud og lå spredt over en strækning på 4-500 meter i åen.

- Der var to kasser med "Bombetter" (en form for romerlys, red.) og en kasse med almindelige romerlys. Bombetterne er cirka en meter lange og 4,5 centimeter i diameter, mens romerlysene er omkring 40 centimeter lange og to centimeter i diameter. Der var godt 50 styks ialt, siger Bøje Jørgensen.

Derudover blev der også fundet en hel del emballage fra afskudte fyrværkeribatterier i åen. Bøje Jørgensen mener, at de er blevet skudt af et andet sted og derefter smidt i åen sammen med romerlysene og bombetterne.

Fyrværkeriet blev opdaget, fordi de tre kasser ikke kunne komme gennem et rør, der leder åen under Bjergbyvej og derfor var strandet ved rørmundingen.

Bøje Jørgensen mener, at man med weekendens fund efterhånden har fundet alle de romerlys, der blev stjålet ved det store indbrud på fyrværkerifabrikken.

Til vicepolitikommissærens ærgrelse er der stadig ikke noget spor af de mange farlige luftbomber, som også blev stjålet ved indbruddet.

- Der blev stjålet 512 luftbomber, og kun omkring en tredjedel af dem er blevet fundet. Blandt de, der stadig mangler, er de største og farligste. Flere personer har været anholdt og er fortsat sigtet i sagen, slutter Bøje Jørgensen.

Dagens Gossip