Rommedahl: Derfor skifter jeg klub

- Det kom ikke som den helt store overraskelse. Efter to svære år i Brøndby drager Dennis Rommedahl til hollandske Waalwijk, hvor han tidligere har spillet.

Det var Rommedahls eget ønske at forlade Brøndby, og grunden til, at det blev Waalwijk var, at klubben kunne tilbyde ham muligheder for job efter karrieren.

- Skiftet var noget, jeg selv gerne ville, siger Dennis Rommedahl ved landsholdets træning mandag aften i Helsingør.

- Vi nåede ikke så langt, at BIF gav mig et tilbud om at forlænge. Jeg havde sagt til dem, at jeg ville vente, for jeg syntes, at BIF i deres nuværende situation skulle have styr på diverse ting, og nu kommer der nye mennesker til. Nu er det vigtigt for klubben at få styr på tingene og lave en plan for fremtiden, siger Rommedahl, som erkender, at det ikke har været en nem tid i BIF.

- Det har været en svær tid. Det var ikke altid, som jeg havde forventet. Det positive er, at jeg sluttede fornuftigt af og var med til at redde klubben fra nedrykning. Men generelt set havde jeg håbet på et anderledes ophold. Men i bund og grund vidste jeg, hvad jeg gik ind til, og at det ikke ville blive let, derfor fortryder jeg intet, siger Rommedahl og tilføjer:

- Jeg havde ikke regnet med, at jeg i to år i træk skulle slås om nedrykning.

Den 35-årige kantspiller flytter nu med familien ned til Holland, hvor Waalwijk kan blive hans arbejdsplads også efter de to år, som kontrakten lyder på.

- Det har været på tide at begynde at tænke på karrieren efter fodbold. Det er ingen hemmelighed, at jeg bliver 37 om to år, og det er ikke sikkert, at benene kan så meget mere. Og Waalwijk gav mig nogle muligheder for job efter karrieren, derfor var det nemt at sige ja, siger Rommedahl, som ikke vil ind på hvilke muligheder, det drejer sig om.

Med yderligere to år på topplan kan det danske landshold se frem til endnu mere Rommedahl på højrekanten.

- Jeg mener selv, jeg kan være med på landsholdet, og Waalwijk spiller på højeste niveau. Jeg rangerer Æresdivisionen en smule højere end Superligaen, for bredden er stærkere end i Danmark. I min dagligdag kommer jeg til at få masser af spilletid mod gode modstandere, og det er en god ting, hvis man skal fortsætte på landsholdet, siger Rommedahl.

Dagens Gossip