Romney ærgerlig over ikke at være præsident

Mitt Romney, som i efteråret tabte præsidentvalget til Barack Obama, siger, at det gør ondt at tænke på, at han bare er tilskuer og ikke præsident.

- Det piner mig ikke at være der, ikke at være i Det Hvide Hus og gøre det, der er brug for, siger Romney i et interview med Fox News, der blev sendt søndag.

Interviewet er det første, siden republikaneren tabte præsidentvalget til Obama i november.

Mitt Romney, som er tidligere guvernør i Massachusetts, kommer i interviewet med ny voldsom kritik af præsident Obama for ikke at lede landet og søge løsninger på gældskrisen.

- Det værste ved at tabe er at sidde i denne kritiske situation og se på, at denne gyldne anledning forsvinder på grund af politik, konstaterer Romney.

Han mener, at Obama opfører sig, som om han stadig er i valgkamp ved at flyve landet rundt og forsøge at fremme sine budskaber om, hvordan budgetunderskuddet skal reduceres, og kritiserer republikanerne - frem for at skabe tværpolitisk konsensus.

- Jeg erkender, at jeg tabte, så jeg skal ikke være leder af det republikanske parti - det må andre tage sig af, erkender Romney.

I interviewet undgår Romney at svare på spørgsmål om den hårde kritik, han har fået fra andre republikanere for en mislykket valgkamp fuld af fejltrin.

Han indrømmer dog, at det var en fejl at ignorere vælgerne i de hastigt voksende minoritetsgrupper i USA, heriblandt de sorte og latinoerne, som i overvældende grad stemte på Obama.

Hustruen Ann Romney deltog også i interviewet. Hun fortalte blandt andet, at hun græd, da mandens nederlag var en realitet. Men nu er de begge kommet videre i livet med deres fem sønner og 20 børnebørn.

- Jeg er stort set kommet over det, men ikke helt, siger Ann Romney, der stadig er vred på medierne for at have givet et fejlagtigt billede af hendes mand.

Hun mener, at journalisterne fremstillede Romney som rig og ude af trit med vælgerne. Dermed forhindrede medierne vælgerne i at "lære Mitt at kende, som han virkelig er", lyder konens kritik.

Mitt Romney siger selv, at han ikke har planer om at genopstille til næste valg.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip