Romney: Trumps skattepapirer kan indeholde en "bombe"

Efter et par dage, hvor Republikanernes topfigurer har forsøgt at forsone sig med partiets formodede præsidentkandidat, Donald Trump, langer partiets præsidentkandidat fra 2012, Mitt Romney, nu kraftigt ud efter milliardæren Trump.

Romney siger, at det bør diskvalificere Trump som præsidentkandidat, hvis han ikke frigiver sine skattepapirer, sådan som det er kutyme at gøre i amerikansk politik.

- At en præsidentkandidat i vores tid ikke vil frigive sine skattepapirer bør diskvalificere ham. Især når vi taler om en kandidat, der aldrig har været under offentligt opsyn i militær eller folkevalgte stillinger, skriver Mitt Romney på Facebook.

Romney er selv mangemillionær, men det forhindrede ham ikke i at offentliggøre sine skattepapirer, da han var præsidentkandidat for fire år siden. Dengang støttede Donald Trump i øvrigt Mitt Romneys kandidatur.

- Den eneste logiske forklaring på, at Donald Trump ikke vil frigive sine skattepapirer, er, at de indeholder en bombe af usædvanlig størrelse. Hr. Trump, riv den skattemur ned, skriver Romney med reference til den republikanske præsident Ronald Reagan, der i 1987 bad Sovjetunionens leder Mikhail Gorbatjov om at rive Berlinmuren ned.

Trump sagde onsdag, at han højst sandsynligt ikke vil frigive sine skattepapirer før valget i november.

- Vi kan ikke lære noget af mine skattepapirer. De er ikke interessante for vælgerne, sagde milliardæren.

Alle seriøse præsidentkandidater siden 1976 har frigivet sine skattepapirer. Deriblandt Mitt Romney og den formodede demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton, der har frigivet skattepapirer dateret tilbage til 1977.

Donald Trump mødes torsdag lokal tid med blandt andre Republikanernes højest placerede politiker, formand for Repræsentanternes Hus Paul Ryan, efter at de to har haft en offentlig kamp på ord gennem flere måneder.

Håbet er, at man kan forene Republikanerne inden præsidentvalget i november. Noget Mitt Romney altså tilsyneladende ikke viser samme begejstring for.

/ritzau/

Dagens Gossip