Rompuy vil give egne revisorer mundkurv på

EU-præsidenten Herman Van Rompuy var i Europa Parlamentet i en tale omkring, hvad revisorerne gør, og havde et opsigtsvækkende budskab.

- Hvert år kommer rapporterne ud, som generer overskrifter som med påstande om fejl og dårlig håndtering, lød det fra Rompuy i talen.

- Når man giver medierne disse informationer, som er med til at danne den offentlige mening i nogle lande, så ønskes det, at man kommer med en mere nuanceret rapport.

Sidste år rapporterede EU's revisorer, at der var brugt 790 millarder, som var "behæftet med væsentlige fejl."

Talen har fået både danske EU-modstanderen Morten Messerschmidt og forkæmperen Dan Jørgensen op af stolen.

- Det er helt pinagtigt, at han klynker sådan over EU's revisorer. De er uvildige revisorer, som kritiserer fordi der er noget at kritisere. De er jo ikke modstandere af EU. Kun fordi der er noget rivravruskende galt, siger Morten Messerschmidt.

- Han gør jo den fejl, at han skyder efter budbringeren her. Det er helt uacceptabelt at skyde efter folk, der bare gør sit arbejde.

- Prøv at forestille dig, hvis Helle Thorning gik ud på samme måde. Det ville jo give et ramaskrig.

EU-forkæmperen Dan Jørgensen vil stille Herman Van Rompuy til ansvar for udtalelsen.

- Det er dybt kritisabelt han burde istedet ta kritikken meget seriøst det er jo skatteydernes penge. Jeg er rystet over sådan en arrogance. Det kommer han til at skulle forklare i EU parlamentet, siger Dan Jørgensen.

Dagens Gossip