Ronaldinho tager hjem til Brasilien

Den tidligere verdensklassespiller Ronaldinho skifter til den brasilianske fodboldklub Fluminense på en 17 måneder lang kontrakt, oplyser klubben.

Skiftet til hjemlandet er kommet i stand, efter at kontrakten med Ronaldinhos tidligere klub Queretaro i Mexico blev ophævet, og han efterfølgende stod som klubløs.

Den 35-årige offensive profil, der to gange i karrieren er blevet kåret som verdens bedste fodboldspiller, siger, at han er kommet hjem for at forsøge at vinde den brasilianske liga, som han endnu ikke har gjort i sin karriere.

- Det var en af de ting, der gav mig mest lyst til at vende hjem til Brasilien. At vinde en titel, som jeg ikke har prøvet at vinde før, og at være i en klub med mange store spillere, siger Ronaldinho på Fluminenses hjemmeside.

Ronaldinhos store talent blev for alvor kendt, da han spillede i den franske traditionsklub Paris Saint-Germain. Herfra skiftede han til FC Barcelona i Spanien, hvor han med stor succes spillede i en årrække, inden han røg videre til AC Milan i Italien.

Han har både vundet den spanske og den italienske liga samt Champions League.

Ronaldinho har tidligere spillet for Gremio, Flamengo og Atletico Mineiro i hjemlandet.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip