Ronaldo er verdens bedste

Den portugisiske superstjerne Cristiano Ronaldo var verdens bedste fodboldspiller i 2013.

Real Madrid-spilleren fik mandag overrakt Fifas guldbold, Ballon d'Or, og dermed er det for første gang siden 2008 ikke Lionel Messi, der kan kalde sig årets største fodboldprofil.

Messi, der har været skadet i store dele af 2013, måtte sammen med Bayern Münchens franskmand Franck Ribery nøjes med de sekundære placeringer.

Det er landstrænere, landsholdsanførere og journalister fra hele verden, der har stået for afstemningen om, hvem der var årets bedste spiller.

Mens Real Madrid ikke vandt nogen store turneringer i 2013, markerede Cristiano Ronaldo sig alligevel med stribevis af iøjnefaldende præstationer.

Portugiseren kan nu prale af at have modtaget prisen to gange. Første gang var i 2008, da han med sin daværende klub Manchester United var med til at vinde Champions League.

Kåringen er en sammensmeltning af den oprindelige Ballon d'Or-uddeling, som det franske magasin France Football startede i 1956, og Fifas egen kåring af verdens bedste spiller.

I alt er tre portugisere blev kåret som årets spiller i France Footballs afstemning, der dengang blev anset som den mest prestigefyldte:

Netop afdøde Eusebio tog prisen i 1965, Luis Figo gjorde det samme i 2000, mens Cristiano Ronaldo altså vandt første gang i 2008.

Allan Simonsen er den eneste dansker, der har fået æren af at modtage prisen som årets spiller. Det skete i 1977, da han var med til at føre sin klub, Borussia Mönchengladbach, i finalen i Europa Cuppen for mesterhold.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip