Ronaldo jagter målrekord og semifinale mod Polen

Skrevet af admin

30/06/2016

Mest læste i dag

For superstjernen Cristiano Ronaldo er der både en semifinaleplads og personlig succes på spil, når Portugal og Polen mødes torsdag aften i den første kvartfinale ved EM-slutrunden i Frankrig.

Ronaldo deltager i sin fjerde EM-slutrunde, og han blev tidligere i turneringen den første spiller til at score i fire forskellige EM-slutrunder.

Han mangler kun én scoring i at tangere franskmanden Michel Platinis rekord med ni mål ved EM-slutrunder.

Portugiseren fra Real Madrid er vant til rollen som matchvinder i sin klub, men han savner succes med landsholdet. Nu er muligheden der.

Hvis Portugal vinder over Polen, står kun en semifinale mod enten Wales eller Belgien i vejen for en EM-finale for Ronaldo.

Det ved både han og landstræner Fernando Santos.

- Det er naturligt at nogle spillere stjæler mere fokus end andre, fordi de er utrolige spillere. Ronaldo ved, hvordan han skal håndtere det, siger landstræneren.

Fernando Santos ser i øvrigt kampen som nogenlunde 50-50.

Hvis Ronaldo skal score det mål, som vil gøre ham endnu mere historisk, skal han først og fremmest gennembryde det stærke polske forsvar, som kan tage størsteparten af æren for, at Polen er i kvartfinalen.

Bayern München-angriberen Robert Lewandowski scorede flere mål end alle andre i kvalifikationen til EM, men han har endnu ikke scoret ved EM-slutrunden.

Det kan han passende gøre torsdag aften på Stade Velodrome i Marseille, hvis Polen skal gøre sig forhåbninger om en EM-triumf.

/ritzau/