Ronaldo sænker Sverige i Lissabon

15/11/2013

Det er stadig åbent, om det bliver Sverige eller Portugal, der kvalificerer sig til fodbold-VM, men portugiserne står med de bedste kort på hånden efter en 1-0 sejr i den første playoff-kamp i Lissabon fredag aften.

Målet blev scoret af verdensstjernen Cristiano Ronaldo, der efter 82 minutters spil kom først på et indlæg fra venstresiden af Miguel Veloso.

Forud for scoringen havde Ronaldo modtaget et gult kort, i hvad der var en meget intens kamp med chancer i begge ender.

Allerede i det femte minut rundede Portugals Joao Moutinho den svenske keeper Andreas Isaksson blot for at se den efterfølgende afslutning fra en spids vinkel ryge i sidenettet.

Minuttet efter var der fare på færde i den anden ende, da den tidligere Brøndby-angriber Johan Elmander kom flyvende til et indlæg, men svenskerens afslutning gik snert forbi målet.

Efter en jævnbyrdig første halvleg dominerede Portugal store dele af anden halvleg, men de måtte dog vente til otte minutter før tid, inden Ronaldos forløsende scoring kom.

Tre minutter efter målet headede selvsamme Ronaldo på overlæggeren efter endnu et indlæg fra venstresiden.

Den svenske stjerne Zlatan Ibrahimovic gjorde ikke stort væsen af sig, og svenskerne må håbe, at han finder sit vanlige storspil frem i returopgøret mellem de to mandskaber, der tirsdag mødes i Stockholm.