Ronaldo sætter scoringsrekord i Portugals storsejr

06/03/2014

Portugal, der er en af Danmarks modstandere i den kommende EM-kvalifikation, varmede onsdag aften op til sommerens VM med en klar hjemmesejr i testkampen mod Cameroun.

Sejren lød på 5-1, men først midt i anden halvleg lykkedes det at knække udeholdet.

Alt foregik ellers planmæssigt, da Cristiano Ronaldo scorede til 1-0 efter 21 minutter. Verdens bedste fodboldspiller anno 2013 modtog bolden i straffesparkfeltets bue og placerede bolden sikkert ved den ene stolpe.

Målet betød, at Cristiano Ronaldo nu er ene om rekorden som den mest scorende for det portugisiske landshold gennem tiderne med 48 scoringer. Inden kampen delte han rekorden med Pauleta.

Cameroun havde dog også offensive tiltag i første halvleg. To minutter inden pausen udlignede Vincent Aboubakar efter en længere offensiv boldbesiddelse til udeholdet.

Begyndelsen af anden halvleg var ingen fryd at se på spillemæssigt, men midt i anden halvleg formåede Portugal at lukke kampen. Inden for godt et minut scorede først Raul Meireles til 2-1 og siden Fabio Coentrao til 3-1.

Det knækkede Cameroun. 14 minutter før tid scorede Edinho til 4-1, mens Cristiano Ronaldo lukkede målfesten til 5-1 seks minutter før tid. Hans 49. landskampsmål.

En anden af Danmarks kommende modstandere i EM-kvalen Serbien vandt onsdag aften 2-1 på udebane i en testkamp mod Irland.

Hjemmeholdet kom foran efter otte minutter, men et selvmål af James McCarthy og et sejrsmål af Filip Djordjevic gav serbisk sejr.