Ronaldo ser rødt i sen Real Madrid-sejr

24/01/2015

Cristiano Ronaldo blev smidt ud for en hævnakt, da Real Madrid lørdag eftermiddag med hiv og sving vandt 2-1 i Cordoba.

Portugiseren, der tidligere på måneden vandt Ballon d'Or, følte sig tilsyneladende provokeret af en Cordoba-forsvarer, som han derefter resolut sparkede omkuld, da der manglede otte minutter af opgøret.

Men i en dramatisk finish vandt topholdet alligevel på et straffesparksmål af Gareth Bale tre minutter før slutfløjtet.

Det var Bale selv, der sparkede frisparket, der førte til situationen. Hjemmeholdets midtbanespiller Fede Cartabia satte nemlig helt unødvendigt armen på bolden og blev ovenikøbet udvist med sit andet gule kort.

Bales scoring var noget af en lettelse for førerholdet, der havde store problemer og var meget tæt på at tabe et skridt i topstriden.

Holdet fik den værst tænkelige start på kampen, da Sergio Ramos havde hånden på bolden i straffesparksfeltet og dermed var årsag til, at oprykkerne fik straffespark.

Lejesvenden fra FC Porto, Nabil Ghilas, sendte fra 11-meter-pletten iskoldt bolden op i målhjørnet bag Iker Casillas.

Helt som forventet blev målet startskuddet til et heftigt pres fra gæsterne, og efter 26 minutters spil kunne Karim Benzema udligne på Bales forarbejde.

Men herefter forsømte Real Madrid-spillerne at holde tempoet højt mod et velorganiseret hjemmehold, der forsvarede sig godt.

Cordoba har spillet ni af 20 kampe i denne sæson uafgjort, og oprykkerne er ikke så lette at nedbryde.

Det var endda nær blevet 2-1 til hjemmeholdet, da Real Madrids unge forsvarer Raphaël Varane kiksede totalt i en situation, hvor han skulle heade bolden tilbage til Casillas.

Cordobas rumænske forward Florin Condone kom imellem og lobbede bolden over Real-keeperen, men til alt uheld hoppede bolden op på overliggeren og ud til målspark.

I stedet endte det altså med en hårdt tilkæmpet sejr til gæsterne, der dermed udbyggede forspringet til Barcelona og Atlético Madrid til fire point.