Ronaldo slipper for rødt kort i Reals storsejr

17/01/2016

En fodboldkamp varer sædvanligvis 90 minutter plus de tillægsminutter, som dommeren lægger til.

Men der er også kampe, der reelt er overstået på ti minutter eller et kvarter.

Sådan var det søndag på Santiago Bernabeu, da Real Madrid tog imod Sporting Gijón, der er næstsidst i Primera Division.

En kamp, som Real Madrid endte med at vinde 5-1, men som var afgjort langt tidligere. Og en kamp, som superstjernen Cristiano Ronaldo fik lov til at spille til ende, selv om han skulle være blevet smidt ud tidligt i anden halvleg.

Real-træner Zinedine Zidane fik den anden storsejr i træk, efter at han har overtaget posten fra fyrede Rafael Benitez.

Efter syv minutter gik det første gang galt for Sporting Gijon. Gareth Bale løb til forreste stolpe ved et hjørnespark fra tyske Toni Kroos, og waliseren headede Real Madrid på 1-0.

To minutter senere var Ronaldo på pletten, da han modtog bolden i udkanten af straffesparksfeltet og hamrede den op i nettaget til 2-0.

Efter 12 minutter fortsatte pinslerne for Sporting Gijon. Gareth Bale sendte en aflevering fra højre side ind til Karim Benzema, og franskmanden scorede til 3-0.

Dermed var alle stjernespillerne fra Real Madrids angrebstrio på scoringstavlen, men det sluttede ikke ved det.

I kampens 18. minut sendte Real-backen Daniel Carvajal en præcis aflevering ind til Cristiano Ronaldo, der i mulig offsideposition satte foden på bolden og scorede til 4-0.

Dermed kom Ronaldo op på 16 ligatræffere i denne sæson, hvilket bragte ham øverst på topscorerlisten.

På sidelinjen stod Sporting Gijóns træner, Abelardo Fernandez, og så målløs til. Den mangeårige FC Barcelona-forsvarer var tydeligt utilpas ved at se sit hold levere en så forfærdelig defensiv indsats.

Publikum på Santiago Bernabeu måtte vente til nogle minutter før pausen, før den næste scoring kom. Den var til gengæld værd at vente på.

Real Madrids Isco trak sig først fri med et smart træk, hvorefter han vippede bolden frem til den fremstormende Karim Benzema.

Den franske angriber fik med en kattepote kontrol over fremlægningen, og Benzema passerede med sit 16. ligamål Gijon-målmand Ivan Cuellar til 5-0.

Mens første halvleg havde været én stor fest for Real Madrid, så forløb anden halvleg noget anderledes.

Gareth Bale kom ikke ud til de sidste 45 minutter på grund af en skade, og 25 minutter før tid måtte Karim Benzema ligeledes lade sig udskifte.

Cristiano Ronaldo burde også have haft mulighed for et tidligt bad, om end det var af helt andre årsager.

Fem minutter inde i anden halvleg blev portugiseren så provokeret, at han sparkede Sporting Gijons Nacho Cases, efter at bolden var væk.

Aktionen var til et klart rødt kort, men Ronaldo fik ikke så meget som en advarsel.

Gijon fik pyntet til slutresultatet, da Isma Lopez scorede efter 62 minutter, men mere blev det ikke til.

Real Madrid ligger nummer to i Primera Division med 43 point for 20 kampe.

Atlético Madrid topper med 44 point for 19 kampe, mens FC Barcelona indtager tredjepladsen med 42 point for 18 kampe.

Både Atlético Madrid og Barcelona skal i aktion senere søndag.