Ronaldos landsholdsdrøm fortoner sig

Skrevet af admin

14/06/2016

Dagens topnyheder

Billederne af den grædende Cristiano Ronaldo efter EM-finalen i 2004 kan formentlig findes frem på nethinden hos de fleste fodboldentusiaster.

I en af alder af bare 19 år havde han håbet, måske endda forventet, at føre Portugals gyldne generation frem til titlen på hjemmebane. Drømmen brast med det overraskende finalenederlag på 0-1 til Grækenland.

- Der vil komme masser af muligheder for at vinde i Europa og gøre op med denne skuffelse, sagde Ronaldo dengang.

Men 12 år senere har Real Madrid-stjernen kun vundet personlig hæder og adskillige klubtitler. Aldrig er han igen kommet så tæt på at vinde en slutrunde med sit land, og chancen fortoner sig så småt.

Sommerens slutrunde kan blive han sidste EM, da han om fire år vil være 35 år.

Dengang i 2004 talte Portugals trup en parade af stjernespillere som blandt andre Luis Figo og Deco, men i 2016-udgaven er Ronaldo mere alene om ansvaret for at sparke sit land til tops, hvad landstræner Fernando Santos ikke forsøger at lægge skjul på.

- Hvis han er vigtig hos Real Madrid, kan man bare forestille sig, hvor vigtig han er for Portugal. Det vil en spiller, der scorer 50-60 mål på en sæson altid være. Han er helt sikkert vigtigere for os, end han er for Madrid.

- Han er ekstremt motiveret og klar til at føre Portugal til succes. Men han kan ikke vinde ene mand. Ingen kan vinde kampe på egen hånd, han behøver hjælp fra de andre, siger Santos.

Den hjælp skal Ronaldo nok få, mener Portugal-keeperen Anthony Lopes.

- Vi har verdens bedste spiller, og der vil være megen snak om Ronaldo. Men vi har altså 23 spillere med, som alle har kvalitet, siger Lyon-målmanden.

Spørgsmålet er så bare, om Ronaldo er fit nok til at kunne præstere som verdens bedste, som han regnes for at være sammen med argentinske Lionel Messi.

Han har døjet med skader i slutningen af sæsonen, og en uge inden EM medgav han, at formen ikke er, hvor den kan være.

- Jeg er ikke på mit bedste, men der er stadig en uge til starten, så jeg må fortsat forbedre mig, sagde Ronaldo.

Han var dog i stand til at score to gange i den halvleg, han medvirkede i, da Portugal i den sidste test inden EM knuste Estland 7-0.

- Det var bare en venskabskamp, så den betyder intet. Vi er på rette spor, men vi skal holde benene på jorden. Vi spillede godt og er fysisk stærke. Jeg ville gerne have spillet mere, men det gav andre i truppen muligheden for at spille, siger Ronaldo.

Portugal indleder EM mod Island tirsdag klokken 21. Østrig og Ungarn er de øvrige nationer i gruppe F.

/ritzau/