Roning: Dansk båd ender lige uden for podiet ved VM

Anne Andersen og Hedvig Lærke Rasmussen var på forhånd ikke spået store chancer for en medalje i lørdagens VM-finale, og sådan gik det da heller ikke.

Men de to unge danske piger leverede en flot indsats i finalen og sluttede som nummer fire uden dog at være i nærheden af en medalje, da der var mere end seks sekunder til bronzepladsen.

Målsætningen om en OL-billet til Rio de Janeiro var allerede sikret med finaledeltagelsen.

Ingen kunne røre de suveræne briter Helen Glover og Heather Stanning, som fra start stak af og bare øgede og øgede til resten af feltet. De tog guld og var næsten fire sekunder foran New Zealand og yderligere næsten fire sekunder foran USA på bronzepladsen.

Ved 500-meter-mærket lå danskerne på fjerdepladsen få hundreddele fra en bronzemedalje, men 500 meter senere, altså halvvejs, var hullet op til en medalje vokset til næsten tre sekunder.

Med 500 meter til mål hed afstanden mere end seks sekunder, og medaljerne var uden for rækkevidde, så det blev en kamp for at sikre fjerdepladsen. Og det lykkedes med under to hundreddele af et sekund ned til Sydafrika.

Der er en dansk medaljemulighed mere lørdag, når letvægtsdobbeltsculleren med Anne Lolk Thomsen og Juliane Rasmussen skal ro A-finale klokken 14.

Søndag er det Danmarks roflagskib Guldfireren, som skal jagte sølvtøj i finalen hos mændenes letvægtsfirer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip