Rooney håber at parkere Bobby Charlton-snak

Er der noget, Wayne Rooney er vant til, så er det, at omgivelserne forventer scoringer af ham hver eneste gang, han træder ind på en fodboldbane.

Sådan er det i særdeleshed også, når Manchester United-angriberen løber på banen lørdag, når England ude møder San Marino i EM-kvalifikationen.

- Som angriber vil du score mål. På grund af min fortid går det nogle gange lidt over gevind, hvis jeg ikke scorer. Jeg føler, jeg er en holdspiller. Selvfølgelig vil jeg gerne score, men i nogle kampe må man acceptere, at man ikke scorer, siger Wayne Rooney inden kampen mod San Marino.

Han har endnu ikke scoret for United i Premier League i denne sæson, og Wayne Rooney er ved at være lidt utålmodig.

- Det er ikke sket i ligaen endnu i denne sæson. Indtil Swansea-kampen (United tabte 1-2, red.) havde vi egentlig en god start på sæsonen. Forhåbentlig kan jeg score igen i ligaen efter landskampene, siger Rooney.

Han skal dog først spille mod San Marino, som må formodes at være en gave for en engelsk angriber, der jagter mål.

Og det gør Wayne Rooney af flere årsager. Foreløbig har han scoret 48 gange i landsholdstrøjen, og med to yderligere scoringer vil bringe ham forbi Bobby Charltons rekord, som den mest scorende engelske landsholdsspiller nogensinde.

Bobby Charlton har scoret 49 mål for det engelske landshold, og snakken om Rooney er der ved hver landskamp, han spiller.

- Det bliver ved med at komme op, og sådan har det været i de seneste landskampe. Det vil være rart endelig at gøre det, så jeg kan putte det lidt i baggrunden, siger angriberen.

Selv om Rooney skulle sætte ny scoringsrekord på det engelske landshold, ved han, at det næppe vil være nok i en direkte sammenligning, fordi Bobby Charlton vandt et stort trofæ, da han var med til at blive verdensmester med England.

- Indtil for nogle år siden hørte man, at nogle mente, at Lionel Messi ikke var lige så god som Diego Maradona, fordi han ikke havde vundet verdensmesterskabet. I mine øjne er Messi en bedre spiller end Maradona.

- Men sådan er fodbold. Man bliver bedømt på trofæerne, specielt hvis der er tale om verdensmesterskabet. Sir Bobby (Charlton, red.) gjorde det, hvilket er fantastisk for England, og forhåbentlig har jeg stadig tid til at blive lige så succesfuld, siger Rooney.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip