Rooney-hattrick sender United i Champions League

27/08/2015

Efter en enkelt sæsons fravær er den engelske storklub Manchester United tilbage i Europas fineste selskab, Champions League.

I den afgørende playoff om en plads i gruppespillet vandt United stort over belgiske Club Brugge.

Onsdag aften blev det til en udesejr på 4-0, og englænderne går samlet videre med 7-1.

Wayne Rooney scorede alle tre mål for United. Hans scoringstørke havde været et emne op til kampen, eftersom han ikke havde scoret siden begyndelsen af maj. Men Rooney fik i den grad lukket munden på sine kritikere.

Efter 3-1 i den første kamp havde Manchester United et godt udgangspunkt, og belgiernes håb mindskedes yderligere, da Wayne Rooney scorede til 1-0 efter 20 minutter.

Klubbens nye hollænder, Memphis Depay, lavede forarbejdet, da han trak ind i banen fra venstre og med en perfekt aflevering fandt Rooney, der løftede bolden nemt over målmand Sinan Bolat.

Depay var omdrejningspunktet i stort set alt, United foretog sig offensivt inden pausen. Ligesom i det første møde, hvor han scorede to mål og lagde op til det tredje.

I anden halvleg onsdag kom han dog til at stå i skyggen af Rooney. I det 49. og 57. minut øgede Rooney føringen. I begge situationer stod han helt umarkeret efter gennemspillede angreb.

Nu mindede belgierne om et hold i opløsning, hvilket Ander Herrera udnyttede ved at score på en friløber efter godt en time.

Kort efter forlod han banen til fordel for Javier Hernández, der fik chancen for at score på et straffespark, som Rooney havde fremtvunget. Men Hernandez gled i sparkeøjeblikket og skød forbi mål. Dermed stoppede ydmygelsen af belgierne.

Tyske Bayer Leverkusen er også klar til gruppespillet. Italienske Lazio havde ellers vundet den første kamp på hjemmebane 1-0, men tyskeren svarede tilbage med en sejr på 3-0 på mål af Hakan Calhanoglu, Admir Mehmedi og Karim Bellarabi.

FC Midtjyllands bøddel i den seneste kvalrunde, Apoel Nicosia fra Cypern, er ude efter 1-1 hjemme mod FC Astana fra Kasakhstan, der går videre med 2-1 sammenlagt.

Russiske CSKA Moskva er videre efter samlet sejr over Sporting Lissabon fra Portugal, mens Bate Borisov fra Hviderusland avancerer på bekostning af serbiske Partizan Beograd.

Torsdag er der lodtrækning til gruppespillet.