Rooney-perle sikrer tiltrængt United-sejr

22/02/2014

Med en 2-0-sejr ude over Crystal Palace holder Manchester United stadig liv i håbet om en top fire-placering i årets Premier League.

United rykker op som nummer seks i ligaen og har otte point til fjerdepladsen, der pt. indtages af Liverpool, som dog har spillet en kamp færre end Manchester United.

Det stod ikke skrevet i kortene, at mestrene ville tage en sikker sejr mod Crystal Palace. United har generelt haft en sæson langt under vanlig standard, og David Moyes' mandskab havde inden kampen ikke sejret i de seneste tre Premier League-kampe.

Oprykkerne fra Crystal Palace kom omvendt til opgøret med tre sejre i de seneste fire Premier League-kampe, og hjemme på Selhurst Park havde holdet hentet 20 ud af sine 26 point i denne sæson.

Alligevel var det gæsterne, der svingede taktstokken i første halvleg, uden at trykket for alvor førte til åbne målchancer.

Et Wayne Rooney-indlæg, der blev reddet på målstregen, hvorefter Nemanja Vidic headede bolden over mål, var de første 45 minutters højdepunkt.

I den anden ende bed Crystal Palace også fra sig, og norske Jonathan Parrs hovedstød tvang United-målmand David De Gea til en god redning.

Et kvarter inde i anden halvleg havde Crystal Palaces marokkanske angriber Marouane Chamakh forvildet sig ned i eget felt, og her fik han klodset nedlagt Patrice Evra. Straffespark til Manchester United.

Det tog Robin van Persie sig sikkert af, og så var gæsterne på vej mod en tiltrængt sejr.

Værternes indskiftede Cameron Jerome var kort efter tæt på dreje bolden ind i fjerneste hjørne, men igen var David De Gea en god mand for gæsterne.

Minuttet efter afgjorde Wayne Rooney kampen. Med en fremragende halvflugter tyrede Rooney, der netop har forlænget sin kontrakt med mestrene med fem år, bolden op i målhjørnet til slutresultatet 2-0.