Rooney scorer og ser rødt i Manchester United-sejr

27/09/2014

Manager Louis van Gaal fik lørdag lidt arbejdsro, da den trængte storklub Manchester United pligtsejrede 2-1 over West Ham hjemme på Old Trafford.

Trods en drømmestart på kampen måtte holdet dog slide hårdt for at få de tre point i kassen. Anfører Wayne Rooney havde sin store andel i både drømmestart og en hård slutfase.

Allerede i kampens femte minut satte han behersket foden på et indlæg fra Rafael, så bolden sejlede ind i fjerneste side af målet.

Og det lignede en komfortabel United-sejr, da Robin van Persie midt i første halvleg øgede til 2-0. Men det er bare seks dage siden, at en føring på 3-1 mod Leicester blev forvandlet til et 3-5-nederlag.

Det inspirerede West Ham til at kæmpe videre, og otte minutter før pausen gav det reducering ved Diafra Sakho efter flere forsøg.

Udeholdet fik bedre betingelser i sin jagt på uafgjort efter en time, da Wayne Rooney fik direkte rødt kort for at sparke Stewart Downing ned på banens midte. Rooney ville stoppe et kontraangreb, men gjorde det alt for voldsomt.

I den sidste halve time pressede West Ham, men hjemmeholdet holdt stand og vandt 2-1.

Førerholdet i Premier League hedder stadig Chelsea. Lørdag blev endnu en overbevisende sejr sikret.

Modstanderen var ellers af en vis kaliber, da Aston Villa har været en af sæsonens positive overraskelser hidtil. Det lykkedes dog Chelsea at vinde 3-0.

Allerede efter syv minutter ekspederede Oscar bolden i mål efter fint forarbejde i højre side af Willian. Efter pausen cementerede Diego Costa med sin ottende ligascoring i sæsonen, og Willian lukkede scoringen.

Manchester City halser stadig fem point efter Chelsea efter sejren på 4-2 ude over Hull. City kom planmæssigt foran 2-0 ved Sergio Agüero og Edin Dzeko.

Men City-forsvareren Eliaquim Mangala hjalp Hull tilbage. Først scorede han selvmål, og bagefter begik han et straffe, som Abel Hernandez forvandlede til 2-2 efter 32 minutter.

Der var dog et mål mere end Dzeko, som sørgede for 3-2 midt i anden halvleg. Kort før tid scorede Frank Lampard for anden weekend i træk til 4-2.

Leicester med Kasper Schmeichel på mål kom ned på jorden efter to sejre i træk. Holdet måtte se sig slået 0-2 på udebane mod Crystal Palace.

Det overraskende tophold Southampton fortsatte den gode stime med 2-1 hjemme over Queens Park Rangers. Dermed ligger holdet stadig på andenpladsen.