Rooney skal pleases med anførerbind

Wayne Rooney kan få en tiltrængt opmuntring af Englands landstræner Roy Hodgson, når englænderne den 29. maj møder Irland i en venskabskamp på Wembley.

Rooney er nemlig i spil til at overtage Steven Gerrards anførerbind, da Gerrard har meldt afbud på grund af en skulderskade.

- Han har været anfører for England en enkelt gang under mig i en hjemmekamp mod San Marino.

- Jeg ved, at han var glad for den oplevelse, og jeg er ret sikker på, at han vil komme til at bære anførerbindet igen, siger Roy Hodgson til AFP.

Wayne Rooney har i denne sæson ikke spillet helt samme rolle for Manchester United, hvor han tidligere var den store angrebsstjerne. Den plads er nu overtaget af Robin van Persie, mens Rooney flere gange har været henvist til bænken.

Da det i sidste uge stod klart, at manager Alex Ferguson forlader United i denne sæson og bliver afløst af Evertons David Moyes, som Rooney har et anstrengt forhold til, bad angriberen om at blive sat til salg.

Wayne Rooneys kone venter i øjeblikket sit andet barn, og angriberen har forsikret Roy Hodgson om, at fødslen ikke kommer til at spille nogen rolle for hans deltagelse i træningslejren forud for de to kommende venskabskampe mod Irland og Brasilien.

/ritzau/

Dagens Gossip