Rootza med tun og oliven

En rootza er en pizza med en bund lavet på rodfrugter.

Dette er en nem måde at få mere grønt i børn og kræsne sjæle uden, at de rigtigt opdager det. Her i en version med tun og sorte oliven.

Til 1 bageplade skal du bruge:

225g revet pastinak
225g revet sød kartoffel
4 æg
½ tsk. havsalt

Bland alle ingredienser godt sammen og bred massen ud på en bagepapirsbeklædt bageplade. ’Dejen’ skal fylde hele bagepladen og være ca. 0,5-0,7cm tyk.

Bag rootzabunden i en forvarmet ovn på 200C i ca. 45 min.

Fyld:

2 dåser tomatpuré (á 140g)
3 dåser tun i vand
200g champignoner i skiver
200g løg i skiver
100g sorte oliven uden sten
50g pinjekerner
Tørret oregano og havsalt

Fordel tomatpuréen på den forbagte bund. Dræn tunen og fordel den over tomatpuréen. Top med skiveskårne champignoner og løg samt sorte oliven. Drys med tørret oregano og havsalt.

Bag rootzaen i yderligere 15 minutter og drys med pinjekerner inden servering.

Sabine Murati er 26 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip