Rosberg afviser snak om nemt Formel 1-mesterskab

Skrevet af admin

02/05/2016

Dagens topnyheder

Nico Rosberg styrede søndag endnu en gang sin Formel 1-racer først over målstregen. Det var tyskerens fjerde grandprix-sejr i lige så mange løb i denne sæson.

I alt er Rosberg oppe på syv sejre i træk, når man også tager den afsluttende del af sidste sæson med.

Men den formstærke Mercedes-kører vil ikke høre tale om, at det bliver ren proforma at køre verdensmesterskabet hjem i denne sæson, selv om han allerede fører med 43 point ned til den forsvarende verdensmester, holdkammeraten Lewis Hamilton.

- Jeg er klar over, at Lewis kommer tilbage. Når han får en ordentlig weekend, så vil det være den sædvanlige hårde kamp mod ham.

- Jeg har en god føring nu, men der er 425 point tilbage at køre om, og jeg fører trods alt kun med 43, så der er ingen grund til at tale om verdensmesterskabet, siger Rosberg.

Det giver 25 point at vinde et Formel 1-grandprix.

Hamilton blev søndag nummer to i Sotji, og han har ikke i sinde at give afkald på titlen som verdensmester, selv om favoritværdigheden er tippet over mod holdkammeraten.

- Han har en buffer, fordi han selv med to dårlige weekender vil være med helt fremme. Det giver også et selvtillidsboost. Og så har han startet forrest, uden at nogen har kunnet genere ham.

- Men der er stadigvæk 17 løb tilbage af sæsonen, og i de 17 løb kan jeg gøre det til et helvede for ham, siger Hamilton.

De to Mercedes-kørere har gennem de seneste sæsoner ind i mellem opført sig mere som konkurrenter end holdkammerater.

Ude på banen har deres racere flere gange været i tætte dueller, der kunne være endt med, at begge ville være udgået.

/ritzau/